Page 10 - Magazín JIP Potraviny
P. 10

Vegetariánské menu


















              Marinované houby
              s pečenou dýní, toastem
              a zakysanou smetanou



              12 plátků toastového chleba
              200 g syrových hub
              200 g pečené dýně
              200 g zakysané smetany
              30 ml olivového oleje
              1 lžíce citronové šťávy
              čerstvá pažitka
              máslo na opečení toastů
              sůl a pepř

              Syrové houby nakrájejte na menší kostky, v misce
              je promíchejte s olivovým olejem a citronovou
              šťávou,  osolte  a  opepřete.  Takto  nechte  houby
              marinovat alespoň pět minut, občas je opatrně
              promíchejte. Mezitím toastové chleby vykrojte
              tvořítkem dokulata, rozpalte pánev, kterou těsně
              před vložením toastu potřete máslem, a toasty
              opečte.
              Upečenou dýni nakrájejte na stejně velké kousky
              jako houby a promíchejte ji s marinovanými
              houbami, poté přidejte nakrájenou pažitku. Část
              pažitky si nechte stranou na ozdobu. Zakysanou
              smetanu ochuťte solí a pepřem a opečené toasty
              jí potřete, namazanou stranu toastu pak obalte
              v nakrájené pažitce.
              Na každý namazaný a v pažitce obalený toast dej-
              te směs marinovaných hub a dýně.
              Takto připravené toasty navrstvěte na sebe a vy-
              tvořte třípatrovou věžičku.





























       10     MAGAZÍN 4/2021
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15