Page 15 - Magazín JIP Potraviny
P. 15

1.                        2.                         3.                         4.














          5.                        6.                         7.                         8.













          9.                       10.                        11.                        12.














        13.                        14.                        15.                        16.


        Plněné žampiony


        4 ks velkých žampionů                    Velkým žampionům odlomte nožičky a nakrájejte je (2). Na pánvi rozehřejte máslo (3),
        200 g mozzarelly                         namočte do něj kloboučky žampionů (4), hlavičky zevnitř osolte a vyskládejte na pečicí
        110 g směsi hub (hlíva ústřičná, shitake, lišky,   papír (5). Šalotku a česnek oloupejte, nadrobno nasekejte a dejte na pánev restovat (6). Poté
        hnědé žampiony)                          přidejte nakrájené nožičky žampionů a nechte doměkka osmahnout. Pak vložte do pánve
        100 g pečené máslové dýně                na kousky nakrájenou dýni (7, 8), směs pokrájených hub a nechte restovat asi pět minut
        1 šalotka                                (9). Zatím si na větší kousky nakrájejte polovinu mozzarelly, petrželku, rozmarýn a šalvěj
        2 stroužky česneku                       nasekejte najemno. Směs na pánvi osolte, opepřete čerstvě namletým pepřem, přidejte moz-
        30 g másla                               zarellu, opět nechte restovat pět minut a až nakonec přisypte bylinky. Opatrně zamíchejte,
        2 lžíce čerstvé petrželky                abyste suroviny propojili. Směsí naplňte připravené žampiony (10), nakrájejte zbytek moz-
        šalvěj a rozmarýn                        zarelly a kousky dýně, které položte navrch (11, 12), a pečte v troubě předehřáté na 190 °C
        1 lžíce piniových oříšků                 12–15 minut dozlatova. Plněný žampion podávejte na salátovém podkladu (13, 14), ozdo-
        sůl a pepř                               bený lístkem šalvěje a posypaný trochou piniových oříšků (15, 16).









                                                                                                                15
                                                                                                 MAGAZÍN 4/2021
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20