Page 32 - Magazín JIP Potraviny
P. 32

Citronová treska



                                       s bramborovými lupínky




                                             2 filety tresky  Brambory očistěte, oloupejte a nakrájejte na plátky. Ty pak
                                      3 lžíce citronové šťávy  rozložte na plech vyložený pečicí�m papí�rem, pokapejte oli-
                                            citronová kůra   vovým olejem, osolte a promí�chejte. Dejte do trouby přede-
                                              4 lžíce másla  hřáté na 200 °C a pečte asi 15 minut. Filety očistěte, osušte
                                                      sůl    a ochuťte solí� a pepřem. Na pánvi rozehřejte 2 lží�ce másla
                                         čerstvě mletý pepř  a tresku na něm orestujte. V menší�m kastrůlku rozehřejte
                                            500 g brambor    další� dvě lží�ce másla, přidejte šťávu z citronu a citronovou
                                                     olej    kůru  a  krátce  prohřejte.  Tresku  podávejte  s  bramborami,
                                hladkolistá petržel na ozdobu  přelitou citronovým máslem, vše ozdobené petrželkou.



       32
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37