Page 8 - Magazín JIP Potraviny
P. 8

jarní







                                                                      recepty



































































                                  Vaječná omeleta



                    3 vejce, špetka soli, špetka pepře, lžíce oleje, lžíce másla, hrst čerstvého špenátu, hrst cherry rajčat


       Vejce rozšlehejte vidličkou v misce a přidejte k nim pepř a sůl. Na pánvi rozehřejte olej s máslem, pánev však nenechte úplně rozpálit. Jak-
       mile se máslo s olejem rozehřejí�, nalijte na pánev vaječnou směs a pomalu mí�chejte jako při pří�pravě mí�chaných vají�ček. Ve chví�li, kdy se
       vají�čka zhruba z poloviny srazí�, přestaňte mí�chat a nechte na mí�rném plamenu omeletu celou zatuhnout. Až budou vají�čka ztuhlá, omeletu
                     zavřete a přeneste na talí�ř. K omeletě přidejte čerstvý špenát a na poloviny nakrájená cherry rajčata.
       8
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13