Page 11 - Magazín JIP Potraviny
P. 11
Salát s bramborami
a hráškem
300 g baby brambor Zálivka:
2 hrsti rukoly 3 lžíce jogurtu
svazek ředkviček citronová šťáva
100 g čerstvého hrášku olivový olej
2 vejce 1 stroužek česneku
olivový olej
Vají�čka uvařte natvrdo a oloupejte. Brambory
očistěte, rozkrojte napůl a vyskládejte na plech.
Zakápněte olivovým olejem a dejte péct do
salát trouby vyhřáté na 180 °C a pečte, dokud nebu-
dou hotové. Poté je smí�chejte s rukolou, na-
s bramborami krájenými ředkvičkami, hráškem a nakrájenými
a hráškem vejci. Ingredience na zálivku smí�chejte a salát
vytvořeným dresinkem přelijte.
Jarní salát
se špenátem
2 hrsti čerstvého špenátu
2 hrsti rukoly
svazek ředkviček
svazek jarní cibulky
Zálivka:
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce medu
šťáva z poloviny citronu
sůl a pepř
jarní salát
Spenát a rukolu propláchněte.
�
Cibulku a ředkvičky nakrájejte se špenátem
na menší� kousky.
Vše v mí�se smí�chejte. Metličkou
rozšlehejte olej, med, citrono-
vou šťávu, sůl a pepř a zálivkou
salát přelijte.
Pečený losos
s lehkým salátem
pečený losos 2 filety lososa
s lehkým salátem sůl a pepř
lžíce medu
čerstvý špenát
čerstvý hrášek
cherry rajčata
svazek ředkviček
Filety očistěte, potřete medem, osolte a opepřete
a dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C.
Pečte 15–20 minut, dokud není� maso upečené.
V mí�se smí�chejte špenát, hrášek, na plátky na-
krájenou ředkvičku a přepůlená cherry rajčata.
Salát a lososa nandejte na talí�ř a vše zakápněte
šťávou z citronu.
11