Page 12 - Magazín JIP Potraviny
P. 12
smažený losos
s edamame
Smažený losos s edamame
2 filety lososa, 200 g edamame sójových bobů (vyloupaných), hrst rukoly, hrst čerstvého špenátu, 1 avokádo, 100 g rýže,
sezamová semínka, sůl a pepř, sušený tymián, šťáva z jednoho citronu, olej
Rýži uvařte v osolené vodě doměkka, stejně tak edamame boby vařte ve vodě zhruba pět minut a sceďte. Na pánvi rozehřejte olej, filety loso-
sa osolte, opepřete, posypte špetkou tymiánu a smažte asi čtyři minuty nejprve kůží� dolů, poté filety otočte a smažte další� asi čtyři minuty.
Avokádo oloupejte a rozmačkejte vidličkou. Přidejte sůl a citronovou šťávu a vše promí�chejte. Na talí�ř nandejte lososa, rukolu a špenát, rýži
posypanou sezamovým semí�nkem, edamame, avokádovou pastu a vše ještě zakápněte citronovou šťávou.
12