Page 30 - Magazín JIP Potraviny
P. 30

Těstoviny mafaldine

                                                                   se sýrem burrata





























                        s burratou






















             500 g těstovin mafaldine, 300 g čerstvého sýru burrata,
             150 g šunky prosciutto, 150 g hrášku, 2 stroužky česneku,
             2 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, čerstvá bazalka,
             sůl a čerstvě namletý pepř

             Těstoviny uvařte al dente (na skus), sceďte a odložte stranou. V hrnci roze-
             hřejte olivový olej a máslo a přidejte najemno nasekaný česnek. Lehce ores-
             tujte a přidejte hrášek, který nechte jen prohřát a hrnec sundejte z plotny.
             Těstoviny nandejte na talí�ř, přelijte orestovaným česnekem s hráškem, navrch
             dejte natrhanou burratu a plátky prosciutta, vše osolte a opepřete, ozdobte
             lí�stky čerstvé bazalky.



       30
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35