Page 29 - Magazín JIP Potraviny
P. 29

Chlebík
                                                                  s pažitkovou pomazánkou

                                                                  celozrnný chléb
                                                                  vanička tvarohu
                                                                  1 malý jogurt
                                                                  čerstvá pažitka
                                                                  stroužek česneku
                                                                  sůl a čerstvě namletý pepř
                                                                  4 ředkvičky
                                                                  ½ okurky
                                                                  čerstvá řeřicha

                                                                  Pažitku nasekejte na malé kousky, česnek prolisujte. Tvaroh vy-
                                                                  šlehejte s jogurtem a přidejte do něj pažitku s česnekem, osolte,
                                                                                             �
                                                                  opepřete a vše dobře promí�chejte. Redkvičky i okurku nakrájej-
                                      s pažitkou                  te na plátky. Pomazánku namažte na celozrnný chléb a ozdobte
                                                                  plátky ředkviček a okurky, navrch nazdobte čerstvou řeřichu.




                                                                  Toast
                                                                  se ztraceným vejcem

                                                                  celozrnný toastový chléb
                                                                  4 čerstvá vejce
                                                                  2 avokáda
                                                                  polníček nebo hlávkový salát
                                                                  čerstvá řeřicha
                                                                  sůl a čerstvě namletý pepř
                                                                  ocet

                                                                  Plátky toastového chleba opečte v topinkovači nebo lehce os-
                                                                  mahněte  na  pánvi.  Navrstvěte  na  ně  polní�ček  nebo  natrhané
                 s vejcem                                         listy salátu a plátky avokáda. Ty osolte a opepřete. V kastrůl-
                                                                  ku přiveďte vodu k varu, osolte ji a přilijte ocet. Lží�cí� vytvořte
                                                                  v kastrůlku ví�r, pří�mo doprostřed ví�ru pak rozklepněte vejce.
                                                                  Ve vodě ho nechte tři až čtyři minuty, poté vají�čko děrovanou
                                                                  naběračkou vytáhněte. Takto připravte všechna vejce, položte
                                                                  je na toastový chléb a na závěr ještě osolte a opepřete.



                                                                  Crostini
                                                                  s hráškovou pomazánkou

                                                                  1 čerstvá bageta
                                                                  200 g mraženého nebo čerstvého hrášku
                                                                  1 menší cibule
                                                                  šťáva z citronu
                                                                  ředkvičky
                                                                  čerstvá rukola
                                                                  olivový olej
                                                                  sůl a čerstvě mletý pepř

                                                                  Bagetu nakrájejte na plátky, zakápněte olivovým olejem a dejte
                                                                  do trouby opéct dozlatova. Hrášek spařte horkou vodou nebo
                                                                  jej pár minut ve vroucí� vodě povařte a poté jej přendejte do le-
                                                                  dové vody. Cibuli nakrájejte najemno a na pánvi s rozehřátým
                                                                  olivovým  olejem  nechte  zesklovatět.  V  mí�se  smí�chejte  cibu-
                                                                  li  s  hráškem  a  rozmixujte  je.  Přidejte  šťávu  z  citronu,  osolte,
              s hráškem                                           opepřete  a  vše  dobře  promí�chejte.  Hráškovou  pomazánku
                                                                  namažte na opečené bagetky, ozdobte plátky ředkvičky a čer-
                                                                  stvou rukolou.
                                                                                                                29
   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34