Bylinková salsa

Suroviny na 1 kg:
  • 500 ml olivový extra virgin olej
  • 100 ml vinný ocet červený
  • 250 g šalotka (červená cibule)
  • 60 g česnek
  • 150 g petrželka plochá
  • 50 g dobromysl čerstvá
  • 50 g koriandr čerstvý
  • 35 g sůl
  • 2 g mletý černý pepř
  • 1 g mleté chilli
  • 30 g hořčice dijon
  • 20 g med
  • 20 g citrónová vláknina 

Postup:

Všechny ingredience mimo bylinky zpracujeme v mixeru na hladkou hmotu a do té zamícháme na jemné nudličky pokrájené bylinky. Omáčku necháme min 3 hodiny odležet, aby se prolnuly chutě. V čisté sklenici, s dobrým víčkem vydrží v lednici cca měsíc. Citronová vláknina způsobí že se nebude oddělovat olej ze salsy.