Bylinková salsa
Suroviny na 1 kg:
- 500 ml olivový extra virgin olej
- 100 ml vinný ocet červený
- 250 g šalotka (červená cibule)
- 60 g česnek
- 150 g petrželka plochá
- 50 g dobromysl čerstvá
- 50 g koriandr čerstvý
- 35 g sůl
- 2 g mletý černý pepř
- 1 g mleté chilli
- 30 g hořčice dijon
- 20 g med
- 20 g citrónová vláknina
Postup:
Všechny ingredience mimo bylinky zpracujeme v mixeru na hladkou hmotu a do té zamícháme na jemné nudličky pokrájené bylinky. Omáčku necháme min 3 hodiny odležet, aby se prolnuly chutě. V čisté sklenici, s dobrým víčkem vydrží v lednici cca měsíc. Citronová vláknina způsobí že se nebude oddělovat olej ze salsy.