Quiche se zeleným chřestem

Ingredience na 4 porce:
  • 170g hladké mouky
  • 80g studeného másla + na formu
  • 3 vejce
  • 80g zeleného chřstu
  • 100ml 33% smetany
  • 50ml polotučného mléka
  • 60g čerstvého kozího sýra
  • cukr, sůl, pepř

Postup:

V míse vytvoříme těsto. Smícháme mouku, ½ lžičky soli, ½ lžičky cukru, 1 vejce, na kostky nakrájené máslo a dobře spolu promícháme. Postupně přidáváme 3 – 4 lžíce vody, dokud nebudeme mít hotové hladké těsto. Zabalíme do potravinářské folie a necháme hodinu vychladnout. Troubu rozehřejeme na 200 °C a obě formy na koláč o průměru 12 cm vymažeme máslem. V misce smícháme 2 vejce, smetanu, mléko, sůl a pepř. Zelený chřest omyjeme a nakrájíme na 2 – 3 kusy a vložíme dovnitř. Zalijeme směsí smetany s vejcem a nahoru poklademe kousky kozího sýra. Dáme péct do rozehřáté trouby na 30 minut, dokud nebude quiche hotový.