Tvarohové knedlíky s jahodami

Ingredience na 4 porce:
  • 1 kg měkkého tučného tvarohu
  • 500 g hrubé mouky, 4 vejce, špetku soli
  • čerstvé jahody na plnění (cca 20-30 ks)
  • 4-5 lžic zakysané smetany
  • 4 lžíce másla, 4 lžíce moučkového cukru

Postup:

Tvaroh dáme do misky, přidáme špetku soli, vejce, mouku a umícháme těsto, aby nebylo řídké. Necháme odpočinout. Mezitím dáme vařit vodu do většího hrnce a přidáme trochu soli. Na pomoučeném válu vyválíme váleček asi 4cm vysoký. Rozkrájíme na stejně velké díly a vytvoříme z nich malé placičky, do kterých balíme jahody. Knedlíky vaříme 5-8 minut. Naservírované na talíři nazdobíme moučkovým cukrem, rozpuštěným máslem a zakysanou smetanou, kousky jahod a snítkou máty.