Dýňový koláč
Na 12 porcí potřebujete (1ks):
- Náplň:
- 500 g měkkého tvarohu
- 200 g máslové dýně
- 250 g cukru krupice
- 8 ks vajec
- Linecké těsto:
- 1 sáček vanilkového cukru
- 240 g hladké mouky
- 160 g másla
- 80 g cukru moučka
Postup:
Povolené máslo, cukr, vanilkový cukr a hladkou mouku zpracujeme v těsto. Po odležení vymačkáme do dortové formy s 2cm okrajem. Pečeme na 180 °C cca 10 minut, než nám těsto lehce zezlátne. Poté necháme vychladnout. Dýňové pyré, tvaroh, cukr krupice a vejce rozmícháme. Směs nalijeme do upečeného a vychlazeného lineckého korpusu. Pečeme na 155 °C přibližně 50 minut.