Dýňový koláč

Na 12 porcí potřebujete (1ks):

  • Náplň:
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 200 g máslové dýně
  • 250 g cukru krupice
  • 8 ks vajec
  • Linecké těsto:
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 240 g hladké mouky
  • 160 g másla
  • 80 g cukru moučka

Postup:

Povolené máslo, cukr, vanilkový cukr a hladkou mouku zpracujeme v těsto. Po odležení vymačkáme do dortové formy s 2cm okrajem. Pečeme na 180 °C cca 10 minut, než nám těsto lehce zezlátne. Poté necháme vychladnout. Dýňové pyré, tvaroh, cukr krupice a vejce rozmícháme. Směs nalijeme do upečeného a vychlazeného lineckého korpusu. Pečeme na 155 °C přibližně 50 minut.