Polévka ze zeleného chřestu
Ingredience na 4 porce:
- 300 g zeleného chřestu
- 1 střední cibule
- 1/2ks másla
- 1 lžíce silného kuřecího vývaru
- 150ml smetany ke šlehání
- čerstvě namletý pepř
- hobliny parmezánu
Postup:
Pokud je zelený chřest čerstvý, není třeba ho loupat, stačí odkrojit dřevnaté konce. Poté ho nakrájejte na kostky. Máslo rozpusťte v hrnci a opečte najemno pokrájenou cibulku. Až zesklovatí, tak přidejte chřest a chviličku opékejte. Zalijte vývarem a vařte zhruba 10 minut, až chřest změkne. Pár kousků chřestu (ideálně špičky) vyndejte na ozdobu a polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Přilijte smetanu, a ještě chvilku povařte. Dochuťte pepřem. Do misky nalijte polévku, přidejte kousky chřestu, který jste si dali stranou, a dozdobte parmezánem nebo opečeným chlebem.