KREVETY CELÉ

V JIPu seženete krevety mražené, a to loupané i neloupané, ve vybraných prodejnách také krevety chlazené.

TATARÁK Z KREVET
SUROVINY (na 1 porci):

150 g předvařených krevet (po oloupání zůstane 90-100 g)
30 g avokáda
15 g cibule či šalotky
½ menšího citronu
3 cl panenského olivového oleje
kvalitní bagetu
sůl
pepř
snítka pažitky nebo kopru
POSTUP:

Předvařené krevety očistíme, oloupeme a poté nahrubo nasekáme. Cibuli nebo šalotku očistíme a nakrájíme najemno. Avokádo rozpůlíme podélně, pomocí lžíce oddělíme dužinu od slupky a nasekáme nahrubo. Všechny ingredience vložíme do mísy, osolíme, opepříme bílým pepřem, zakápneme šťávou z citronu a zakápneme olivovým olejem. Přidáme nasekané bylinky a opatrně ingredience promícháme. Tvořítkem či lžící servírujeme na talíř. Zdobíme použitými bylinkami, salátem, případně jednou celou krevetou. Zbytkem oleje pomažeme bagetu a na pánvi, v troubě nebo na grilu dokřupava opečeme. Bagetu nekrájíme, ale trháme.