Avokádový Burger
- 4 ks burger housky
- 1ks červené cibule
- 400g libovolného hovězího masa
- 2ks rajčat
- 4 plátky libové slaniny
- černý pepř, olej
Na zálivku:
- 1ks avokáda
- 1 limetka
- 2 lžíce kysané smetany
Postup:
Mleté hovězí maso vložíme do hluboké mísy. Maso jen opepříme a dobře prohněteme. Z mletého masa vytvoříme 4 kusy burgrů a dlaní je připlácneme. Avokádo rozpůlíme, odstraníme semeno a vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na malé kostičky. Nakrájené avokádo dobře promícháme se smetanou, citronovou štávou a mletým pepřem. Burgery orestujeme na pánvi z každé strany tak, jak máme rádi. Grilované burgery udržujeme v teple. Na stejné pánvi orestujeme slaninu pěkně do křupava. Rozpůlíme burger housku, vložíme do ní červenou cibuli nakrájenou na kolečka a rajče nakrájené na kolečka. Na rajče položíme hovězí burger, který přelijeme avokádovým dresinkem a přikryjeme slaninou.