Avokádový Burger

Ingredience:
  • 4 ks burger housky
  • 1ks červené cibule
  • 400g libovolného hovězího masa
  • 2ks rajčat
  • 4 plátky libové slaniny
  • černý pepř, olej

Na zálivku:

  • 1ks avokáda
  • 1 limetka
  • 2 lžíce kysané smetany

Postup:

Mleté hovězí maso vložíme do hluboké mísy. Maso jen opepříme a dobře prohněteme. Z mletého masa vytvoříme 4 kusy burgrů a dlaní je připlácneme. Avokádo rozpůlíme, odstraníme semeno a vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na malé kostičky. Nakrájené avokádo dobře promícháme se smetanou, citronovou štávou a mletým pepřem. Burgery orestujeme na pánvi z každé strany tak, jak máme rádi. Grilované burgery udržujeme v teple. Na stejné pánvi orestujeme slaninu pěkně do křupava. Rozpůlíme burger housku, vložíme do ní červenou cibuli nakrájenou na kolečka a rajče nakrájené na kolečka. Na rajče položíme hovězí burger, který přelijeme avokádovým dresinkem a přikryjeme slaninou.