Page 25 - Magazín JIP Potraviny
P. 25

Svěží salát
             s jahodami a sýrem

             150 g čerstvých jahod
             100 g rukoly
             50 g vlašských ořechů
             50 g kozího sýru
             (příp. fety či parmezánu)
             pár lístků čerstvé bazalky
             lžíce olivového oleje
             lžíce medu nebo javorového sirupu

             Jahody opláchněte a nakrájejte na plátky
             nebo na měsí�čky, smí�chejte je s rukolou
             a lehce pokrájenou bazalkou.
             Ořechy nasekejte na větší� kousky, nasu-
             cho krátce opražte na pánvi a přidejte je
             do salátu. Sýr pokrájejte nebo rozdrobte.
             Vše  lehce  promí�chejte  a  zakápněte  oli-
             vovým olejem a medem nebo javorovým                     svěží salát
                                                                     s jahodami
             sirupem.
                                                                     a sýrem










                                                                               Jahodová roláda

                                                                               Těsto:
                                                                               160 g hladké mouky
                                                                               160 g krupicového cukru
                                                                               4 vejce

                                                                               Krém:
                                                                               500 g tvarohu
                                                                               100 g másla
                                                                               1 vanilkový cukr
                                                                               30 g moučkového cukru
                                                                               150 g jahod
                                                                               šlehačka


                                                                               Zloutky  oddělte  od  bí�lků.  Zloutky  vyšlehejte
                                                                                �
                                                                                                     �
                                                                               s cukrem do pěny, do ní� pak postupně vmí�chej-
                                                                               te  prosátou  mouku.  Z  bí�lků  vyšlehejte  tuhý
                                                                               sní�h, který vmí�chejte do těsta. Troubu rozehřej-
                                                  jahodová                     te na 170 °C. Těsto rozetřete na plech vyložený
                                                                               pečicí�m  papí�rem  a  pečte  zhruba  20  minut.
                                                  roláda                       Ještě teplé těsto pak srolujte do mokré utěrky
                                                                               a nechte vychladnout. Mezití�m připravte krém.
                                                                               Tvaroh vyšlehejte se změklým máslem a obě-
                                                                               ma druhy cukru. Do krému přidejte větší� část
                                                                               jahod – nakrájených na malé kousky nebo roz-
                                                                               mačkaných vidličkou. Těsto rozrolujte, potřete
                                                                               krémem a opět zarolujte. Roládu nechte uležet
                                                                               v  lednici.  Před  podávání�m  ji  ozdobte  šlehač-
                                                                               kou a jahodami.



                                                                                                                25
   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30