Page 7 - JIP katalog ryby 2025
P. 7
hUMR KaNaDsKÝ
obj. kód: specifikace:
48901010 450 - 550 g /ks
48901011 900 - 1 000 g /ks
Živého humra přepravujeme letecky v krabicích obsahujících vlhčený
papír, kdy je humr po dobu transportu schopen dýchat vzdušný kyslík
a bezprostředně po příjezdu je opatrně ponořen do akvária.
Všechny druhy humrů mají společnou dlouhověkost. Někteří vědci odhadují, že se mohou dožít až 100 let. Kvůli
opakované výměně krunýře lze však stáří těžko určit. K lovu se dodnes využívají proutěné koše a klece s nástrahou
z rybího či krabího masa. Rozšířené jsou i farmy. Velmi jemné humří maso se rychle kazí, proto je potřeba ho spotře-
bovat nejlépe ihned po nákupu. Maso je bílé, jemné, suché a je považováno za delikatesu.
ÚSTŘICE
Bretagne
obj. kód: specifikace:
49652622 vel. 2, 1 ks
Gillardeau
obj. kód: specifikace:
49652587 vel. 2, 1 ks
Tsarskaya
obj. kód: specifikace:
49652588 vel. 2, 1 ks
Nůž na ústřice Čepel je vyrobena z kvalitní oceli.
Ergonomická rukojeť je z tvrdého odolného plastu.
obj. kód 81400098
Ústřice je mlž, který povrch svého těla chrání vápnitou skořápkou, tzn. lasturou, která má obvykle protáhlý až hruš-
kovitý tvar a skládá se ze dvou rozdílných částí. Povrch lastury je z vnější strany drsný, hrubý se šupinatou stavbou,
často mléčný, šedý, bílý až do žluta zbarvený. Je zakončen nepravidelným okrajem, který je na jedné straně spojen
s druhou částí lastury elastickým kloubem a na opačné straně je volně otevíratelný. Lastura ústřice dorůstá do veli-
kosti okolo 10 cm, max. 20 cm. Maso má lehce slanou chuť, která se po několika zkousnutích mění v jemně sladkou.
Správné skladování ústřic – v chladu, po zakoupení v lednici.
MOŘSKÉ RYBY ŽIVÉ 7