Page 23 - Magazín JIP Potraviny
P. 23

Nudle Pad Thai                                                 Pad Thai
            200 g rýžových nudlí
            2 kuřecí prsa
            3 lžíce světlé sójové omáčky
            3 lžíce rybí omáčky
            2 lžíce hnědého cukru
            cibule
            mrkev
            2 vejce
            sójové klíčky
            chilli paprička
            limetka
            olej


            Kuřecí� maso očistěte a nakrájejte na menší� kost-
            ky.  Smí�chejte  sójovou  a  rybí�  omáčku,  přidejte
            najemno  nakrájenou  chilli  papričku  a  do  této
            směsi naložte maso. Rýžové nudle namočte do
            horké vody a nechte je změknout, pak je sceďte.
            Mrkev  nakrájejte  na  tenké  nudličky,  cibuli  na
            měsí�čky. Do mističky vymačkejte šťávu z lime-
            ty. Na (wok) pánvi rozehřejte olej a dejte do ní�
            maso, které prudce osmažte. Následně přidejte
            mrkev  a  cibuli,  smažte  asi  dvě  minuty  a  poté
            přidejte cukr a šťávu z limetky.
            Maso a zeleninu posuňte na pánvi stranou a do
            volného mí�sta rozklepněte vejce, která osmažte
            a následně smí�chejte s masem. Přidejte rýžové
            nudle a sójové klí�čky a vše ještě krátce osmažte.
            Ihned podávejte.











              700 ml kokosového mléka     Dále:                     Jarní�  cibulku,  chilli  papričku,  koriandr  a  citronovou  trávu
              1,5 l kuřecího vývaru       500 g rýžových nudlí      nasekejte, houby očistěte a nakrájejte, kořen galangalu i záz-
              200 g kuřecích prsou        klíčky mungo              vor oloupejte. Do teplého vývaru vložte část citronové trávy,
              200 g krevet                koriandr                  galangal a zázvor, limetové listy, rybí� omáčku, chilli papričku,
              8 lžic rybí omáčky          jarní cibulka             cukr, sójovou omáčku a vše nechte vařit zhruba půl hodiny.
              lžíce sójové omáčky         šťáva z limetky           Poté  polévku  sceďte.  Do  vývaru  vložte  druhou  část  nakrá-
              2 lžíce třtinového cukru      chilli paprička         jené citronové trávy, houby, na malé kousky nakrájené kuřecí�
              citronová tráva                                       maso, krevety, šťávu z limetky, kokosové mléko a chilli pastu
              limetové listy                                        a vařte ještě 20 minut. Mezití�m uvařte podle návodu rýžové
              šťáva z limetky                                       nudle. Ty pak dejte do misky, k nim nasekejte trochu jarní�
              kořen galangalu                                       cibulky, přidejte klí�čky mungo, chilli papričku, koriandr a za-
              zázvor                                                lijte polévkou.
              100 g hub shiitake
              200 g žampionů
              chilli paprička                    Kokosová polévka Tom kha gai
              chilli pasta



                                                                                                                23
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28