Page 40 - JIP katalog maso 2024
P. 40
PŘEDNÍ ČÁST
VEPŘOVÁ KRKOVICE
Jak vychází z názvu, krkovice se nachází na horní straně zad od hlavy
po hřbetní část navazující na pečeni. Je jedna z nejpoužívanějších částí
z výsekových mas. Jedná se o sval prorostlý tukem, proto je maso šťavna-
té. Poměr tuku je závislý na jateční váze prasete. Vhodná je převážně na
pečení, grilování a uzení.
49500164 Vepřová krkovice BK cca 2,5 kg 2,5 kg VAK
49652044 Vepřová krkovice BK cca 2,5 kg 2,5 kg VAK
49652067 Vepřová krkovice SK (plátky) cca 3 kg 3 kg OA
49601000 Vepřová krkovice BK cca 2,2 kg 2 kg VAK
HŘBETNÍ ČÁST
VEPŘOVÁ PEČENĚ
Nejhodnotnější výsekové maso ze hřbetní části pra-
sete. Obsahuje vnitrosvalový tuk v přední části, kde
navazuje na krkovici. Střední a koncová část je na-
opak bez tuku. Tukové krytí na povrchu svalu je max. do
3 mm. Vhodné převážně na plátkování
49500161 Vepřová pečeně BK s řetízkem cca 4 kg 4 kg VAK
49500204 Vepřová pečeně BK bez řetízku cca 4 kg 3 kg VAK
49652068 Vepřová pečeně SK (plátky) cca 3 kg 4 kg OA
49500214 Vepřová pečeně BK bez řetízku cca 4,5 kg 4,5 kg VAK
49601005 Vepřová pečeně BK s řetízkem cca 4,5 kg 4,5 kg VAK
38 WWW.JIP-POTRAVINY.CZ