Page 9 - Magazín JIP Potraviny
P. 9

Nevídaný nebeský


        zážitek




        Dinner in the sky poprvé zaplnil
        pražskou náplavku


        Špičkové menu, vynikající vína a další nápoje a k tomu stověžatá Praha
        jako na dlani – zážitek, na který určitě nezapomene celkem 220 hostů le-
        tošního ročníku Dinner in the sky. Ten se místo Vinohrad v září poprvé
        uskutečnil na pražské náplavce a účastníci tak měli dokonalý výhled na
        historické centrum hlavního města. Speciální plošina, která hosty din-
        neru vznesla do výšky zhruba 50 metrů, však zajistila jen část zážitku.
        O tu další se postaral známý šéfkuchař Marek Raditsch, který připravil   Raut i exotické ovoce
        luxusní menu.                                          Přímo na náplavce pak čekal raut, na kterém návštěvníci ochutnali celou
        Hosté si pochutnali na pečených tygřích krevetách s medovým dre-  řadu vynikajících pokrmů – například lososa nebo černou čočku belu-
        sinkem z pomerančových květů, dochucených nepálským pepřem timut   ga připravené po asijsku, stařené hovězí steaky z Argentiny a Uruguaye,
        s tóny grapefruitu. Předkrm byl doplněn ochutnávkou Bohemia Sektu   pravé mexické guacamole, francouzskou mrkev Vichy či brambory
        Prestige Brut, Roku ginem a čajovým cordialem ze Sencha a Touareg.   Louisiana, ale nechyběla ani klasika v podobě guláše a čerstvé pečivo
        Jako hlavní chod Marek Radish připravil křehký, příjemně pikantní ir-  z JIP pekárny.  Program hostům zpestřil také šéfkuchař Dalibor
        ský flank steak inspirovaný stylem čínské provincie S'-čchuan s bram-  Navrátil, který tentokrát představil známé i méně známé druhy exo-
        borovým pyré ochuceným japonským křenem wasabi. K tomu hosté   tického ovoce, jako jsou maracuja, kiwano, karambola, salak nebo třeba
        ochutnali víno od Habánských sklepů, konkrétně Merlot 2018, výběr   tamarillo, a poradil, jak je konzumovat a zpracovat.
        z hroznů, a také Johnnie Walker Black Label, Sherry, Verjuice.
        Dezert v podobě vanilkového crème brûlée s malinovým sorbetem   Atmosféru místa, skvělého jídla a pití podpořila také široká nabídka
        a pistáciemi s ochutnávkou prémiového rumu Zacapa XO byl celému   ochutnávek nejrůznějších dodavatelů:  Stock: Božkov Republica Es-
        menu pověstným zlatým hřebem.                          presso Elixír, rum Republica Reserva, rum El Comandante, Legendario
                                                               Elixir, whiskey Singleton, Johnnie Walker Black Label 12y, whiskey Sin-
        Plošina vznesla do oblak účastníky dinneru za jediný zářijový den   gleton of Dufftown 12y, rum Pampero Aniversario, rum Zacapa XO 25y.
        celkem desetkrát. Hosté tak mohli zažít Prahu zalitou sluncem i noční   Brown-Forman: Jack Daniel´s, Finlandia Botanical, Thomas Henry
        výhled na hlavní město. Ale ani ti, co zůstali při zemi, však o zážitky   Tonic Water.  Mattoni: Mattoni, Aquila, Magnesia, Schweppes, Pepsi,
        nepřišli. Další specialitkou byla výletní loď s degustačním programem.   Granini, Lipton Ice Tea. Jägermeister: Jägermeister, Cointreau, Tulla-
        Při cestě ke Karlovu mostu a zpět cestující kromě rautu mohli ochut-  more Dew. Global Wines & Spirit: Tatra Tea. United Brands: Raymond
        nat naši vlastní značku kávy s příhodným názvem Naše kafe, nealko-  Huet Bordeaux, AR - Grüner Veltiner, Zonin Prosecco DOC Cuvée.
        holické nápoje, čepované pivo Pilsner Urquell, dále byly k dispozici dva   Plzeňský Prazdroj: Pilsner Urquell, Birell. Red Bull:  Red Bull original,
        prestižní bary od Brown-Forman s vodkou Finlandia Botanical, také bar   Blue edition, kokos, tropical, bez cukru. Pernod Richards (Jan Becher):
        společnosti Stock s ochutnávkou ginu Roku a stánek skupiny Pernod   Becherovka Unfiltered, Ceder's Gin Crisp, Havana Club Verde, Mumm
        Ricard (Jan Becher) s Beefeater Gin&Tonic Blood Orange.  Cordon Rouge champagne.
                                                                                                                 9
                                                                                                MAGAZÍN 5/2021
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14