Page 8 - Magazín JIP Potraviny
P. 8
RIB EYE STEAK
Vysoký roštěnec, tedy maso z hřbetní� části, poznáte podle charakteristického tukového oka upro-
střed (podle toho také název Rib Eye). Steak z tohoto masa je měkký a šťavnatý s vynikají�cí� chutí�,
kterou zajišťuje právě dostatek tuku. Maso naporcujte na steaky o hmotnosti alespoň 300–350 g,
rozhodně ne na tenké plátky. V této fázi je nesolte, nepepřete ani jinak neochucujte a rovnou položte
na gril rozpálený na teplotu kolem 200 °C. Steaky grilujte podle jejich výšky nejprve z jedné strany,
pak po stejnou dobu ze strany druhé (co centimetr tloušťky, to minuta grilování�). Rib Eye steak je
dobrý propečený na zdravé medium, proto se nic nestane, když ho na grilu necháte o malou chvilku
déle. Poté steak sundejte z grilu, nechte odpočinout a nakrájejte ostrým nožem. Až nakonec ochuťte
čerstvě namletou solí� i pepřem a přelijte přepuštěným máslem.
TIP! Vyzkoušejte Náš Rib Eye Steak, cca 300 g.
V nabídce máme roštěnec z USA nebo z Brazílie.
8