Page 8 - Magazín JIP Potraviny
P. 8

RIB EYE STEAK














                  Vysoký roštěnec, tedy maso z hřbetní� části, poznáte podle charakteristického tukového oka upro-
                  střed (podle toho také název Rib Eye). Steak z tohoto masa je měkký a šťavnatý s vynikají�cí� chutí�,
                  kterou zajišťuje právě dostatek tuku. Maso naporcujte na steaky o hmotnosti alespoň 300–350 g,
                  rozhodně ne na tenké plátky. V této fázi je nesolte, nepepřete ani jinak neochucujte a rovnou položte
                  na gril rozpálený na teplotu kolem 200 °C. Steaky grilujte podle jejich výšky nejprve z jedné strany,
                  pak po stejnou dobu ze strany druhé (co centimetr tloušťky, to minuta grilování�). Rib Eye steak je
                  dobrý propečený na zdravé medium, proto se nic nestane, když ho na grilu necháte o malou chvilku
                  déle. Poté steak sundejte z grilu, nechte odpočinout a nakrájejte ostrým nožem. Až nakonec ochuťte
                  čerstvě namletou solí� i pepřem a přelijte přepuštěným máslem.

                  TIP! Vyzkoušejte Náš Rib Eye Steak, cca 300 g.
                  V nabídce máme roštěnec z USA nebo z Brazílie.

























































       8
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13