Page 40 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 40

Mexická








                                                kuchyně












                                      Málokterá kuchyně je na seznamu světového kulturního dě-
                                      dictví UNESCO. Má dalekou historii a základní suroviny
                                      vycházejí ze zeleniny, kukuřice a chilli papričky, které
                                      později začala doprovázet rajčata, fazole, avokádo, ale také
                                      tykve či kakao. Kuchyně v Mexiku je typická nejen svou páli-
                                      vostí, barevností a čerstvostí, ale také tím, že je nesmírně
                                      rozmanitá. V každém regionu země máte možnost ochut-
                                      nat zcela jiné typické jídlo. To nejlepší tradičně ochutnáte
                                      v pouličních stáncích a bistrech, která jsou obvykle rodin-
                                      nými podniky, kde se práce dělí mezi několik jejích členů,
                                      kteří připravují čerstvé tacos, quesadillas či jiné typické
                                      pokrmy přímo na místě z čerstvých surovin.



























       40
   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45