Page 32 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 32

Salát s krevetami

          Suroviny:
          krevety                         TIP! Argentinské
          olivový olej                    červené krevety
          ½ lžičky mleté papriky
          špetka chilli
          špenátové listy
          polníček
          cuketové nudle
          avokádo
          sůl a pepř
          citronová šťáva
          Postup:
          V malé mističce si smícháme 2 lžíce oli-
          vového oleje, špetku soli, ½ lžičky mleté
          papriky a špetku chilli. Vše smícháme
          s  krevetami  a  opečeme  na  pánvi.  Pro
          snadnější manipulaci a otáčení můžeme
          krevety po třech kusech napíchnout na
          špejli a opékat vždy pár minut z jedné
          strany, dokud nejsou krásně opečené.                                                  Salát
          Připravíme si na talíř cuketové nudle,                                                s krevetami
          avokádo, špenátové listy a polníček
          Vše zakápneme olivovým olejem, citro-
          novou šťávou, osolíme a opepříme. Po-
          dáváme s krevetami.



















                                                                                   Salát s kuřecím masem
                                                                                   a hrubozrnnou hořčicí

                                                                                   Suroviny:
                                                                                   uzené kuřecí stehno
                                                                                   2 hrsti rukoly
                                                                                   mix salátů
                                                                                   svazek ředkviček
                                                                                   1 lžička hrubozrnné hořčice
                                                                                   lžíce vinného octa
                                                                                   nebo citronové šťávy
                                                                                   lžička medu
                                                                                   4 lžíce olivového oleje
                                                                                   sůl a pepř

                 Salát                                                 TIP!        Postup:
                 s kuřecím                                             Pietro      Smícháme olivový olej, vinný ocet, hru-
                                                                                   bozrnnou hořčici, med,  trochu soli
                                                                       Coricelli   a pepře. Metličkou důkladně prošle-
                                                                       Limone      háme a necháme odstát. Uzené kuřecí
                                                                       ochucený    maso nakrájíme a ihned smícháme se
                                                                       extra       zálivkou. K salátu přimícháme rukolu,
                                                                       panenský    salát, pokrájené ředkvičky a necháme
                                                                       olivový     vychladit asi 1 hodinu.
                                                                       olej
       32
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37