Page 32 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 32
Salát s krevetami
Suroviny:
krevety TIP! Argentinské
olivový olej červené krevety
½ lžičky mleté papriky
špetka chilli
špenátové listy
polníček
cuketové nudle
avokádo
sůl a pepř
citronová šťáva
Postup:
V malé mističce si smícháme 2 lžíce oli-
vového oleje, špetku soli, ½ lžičky mleté
papriky a špetku chilli. Vše smícháme
s krevetami a opečeme na pánvi. Pro
snadnější manipulaci a otáčení můžeme
krevety po třech kusech napíchnout na
špejli a opékat vždy pár minut z jedné
strany, dokud nejsou krásně opečené. Salát
Připravíme si na talíř cuketové nudle, s krevetami
avokádo, špenátové listy a polníček
Vše zakápneme olivovým olejem, citro-
novou šťávou, osolíme a opepříme. Po-
dáváme s krevetami.
Salát s kuřecím masem
a hrubozrnnou hořčicí
Suroviny:
uzené kuřecí stehno
2 hrsti rukoly
mix salátů
svazek ředkviček
1 lžička hrubozrnné hořčice
lžíce vinného octa
nebo citronové šťávy
lžička medu
4 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
Salát TIP! Postup:
s kuřecím Pietro Smícháme olivový olej, vinný ocet, hru-
bozrnnou hořčici, med, trochu soli
Coricelli a pepře. Metličkou důkladně prošle-
Limone háme a necháme odstát. Uzené kuřecí
ochucený maso nakrájíme a ihned smícháme se
extra zálivkou. K salátu přimícháme rukolu,
panenský salát, pokrájené ředkvičky a necháme
olivový vychladit asi 1 hodinu.
olej
32