Page 12 - JIP katalog maso 2024
P. 12
PŘEDNÍ ČÁST
HOVĚZÍ KRK
Hovězí krk je složený z více
menších svalů. Svalovina je
prorostlá silnými vlákny. Má
vyvážený poměr tuku a kolagenu.
Je vhodný na dušení a pro výrobu
mletého masa.
49500246 Hovězí krk kráva cca 3 kg 2 kg VAK
49500299 Hovězí roštěná mladý býk cca 5 kg 5 kg VAK
49659933 Hovězí nízký roštěnec kráva cca 4-5 kg 5 kg VAK
49652303 Hovězí roštěná býk/jalovice cca 3 kg KÚ 15 kg VAK
HŘBETNÍ ČÁST
HOVĚZÍ
ROŠTĚNÁ
Svalovinu tvoří poměrně rozsáhlé
svalové celky hřbetních svalů, které
jsou zvlášť mohutné v přední části. Na
povrchu roštěnce je dle konkrétního
jedince slabší nebo silnější vrstva tuku.
Ideální k pečení a dušení.
10 WWW.JIP-POTRAVINY.CZ