Page 9 - Magazín JIP Potraviny
P. 9

hruškový galette
                                                           se sýrem




































                                            Hruškový galette se sýrem

                          Těsto: 200 g hladké mouky, 100 g másla, 1 vejce (+ 1 na potření), 60 ml vody, špetka soli
                                                 Náplň: 2 hrušky, 100 g sýru brie

                   Prosátou mouku, změklé máslo, vejce, sůl a vodu smí�chejte a vypracujte těsto, které nechte odležet v lednici.
                   Hrušky zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Těsto vyválejte do placky, kterou přendejte do formy, a do-
                   prostřed rozprostřete hrušky, na které rozložte plátky brie. Okraje (asi 5 cm) ponechte volné a přehněte je přes
                          náplň. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte na 180 °C asi 25 minut, dokud okraje nezezlátnou.


                                                                                                                 9
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14