Page 9 - Magazín JIP Potraviny
P. 9
hruškový galette
se sýrem
Hruškový galette se sýrem
Těsto: 200 g hladké mouky, 100 g másla, 1 vejce (+ 1 na potření), 60 ml vody, špetka soli
Náplň: 2 hrušky, 100 g sýru brie
Prosátou mouku, změklé máslo, vejce, sůl a vodu smí�chejte a vypracujte těsto, které nechte odležet v lednici.
Hrušky zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Těsto vyválejte do placky, kterou přendejte do formy, a do-
prostřed rozprostřete hrušky, na které rozložte plátky brie. Okraje (asi 5 cm) ponechte volné a přehněte je přes
náplň. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte na 180 °C asi 25 minut, dokud okraje nezezlátnou.
9

