Page 7 - Magazín JIP Potraviny
P. 7
hruškový
koláč
Hruškový koláč
Těsto: 225 g hladké mouky, 3 lžíce cukru,½ lžičky soli, 140 g změklého másla, 1 větší vejce
Náplň: 4 hrušky, lžíce třtinového cukru, ½ lžíce mleté skořice, lžíce mouky, 1 vejce na potření, moučkový cukr na posypání
V mí�se smí�chejte hladkou mouku, cukr, sůl a máslo a vytvořte drobenku. Poté přidejte vejce a rukama zpracujte těsto, které zabalte do po-
travinářské fólie a nechte alespoň hodinu odstát v lednici. Hrušky oloupejte a nakrájejte na tenčí� plátky. Ty pak dejte do mí�sy a promí�chejte
je se lží�cí� mouky, skořicí� a třtinovým cukrem. Koláčovou formu vyložte pečicí�m papí�rem. Těsto vyválejte na placku silnou zhruba 5 mm. Tu
pak vložte do formy a ponechte okraje (alespoň 5 cm). Na těsto naskládejte hrušky a okraje přes ně přehněte. Těsto potřete rozšlehaným
vejcem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 30–40 minut, dokud koláč nezezlátne. Před podávání�m jej pak posypte moučkovým cukrem.
7

