Page 7 - Magazín JIP Potraviny
P. 7

hruškový
                       koláč

















































                                                   Hruškový koláč


                         Těsto: 225 g hladké mouky, 3 lžíce cukru,½ lžičky soli, 140 g změklého másla, 1 větší vejce
             Náplň: 4 hrušky, lžíce třtinového cukru, ½ lžíce mleté skořice, lžíce mouky, 1 vejce na potření, moučkový cukr na posypání

        V mí�se smí�chejte hladkou mouku, cukr, sůl a máslo a vytvořte drobenku. Poté přidejte vejce a rukama zpracujte těsto, které zabalte do po-
        travinářské fólie a nechte alespoň hodinu odstát v lednici. Hrušky oloupejte a nakrájejte na tenčí� plátky. Ty pak dejte do mí�sy a promí�chejte
        je se lží�cí� mouky, skořicí� a třtinovým cukrem. Koláčovou formu vyložte pečicí�m papí�rem. Těsto vyválejte na placku silnou zhruba 5 mm. Tu
        pak vložte do formy a ponechte okraje (alespoň 5 cm). Na těsto naskládejte hrušky a okraje přes ně přehněte. Těsto potřete rozšlehaným
         vejcem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 30–40 minut, dokud koláč nezezlátne. Před podávání�m jej pak posypte moučkovým cukrem.
                                                                                                                 7
   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12