Page 35 - Magazín JIP Potraviny
P. 35

Fish and Chips

                                                               500 g bílé tresky           sůl

                                                               Těstíčko:                   Hranolky:
                                                               70 g hladké mouky           600 g brambor typu C
                                                               + další na obalení ryby      voda
                                                               70 g rýžové mouky           ocet
                                                               lžička jedlé sody           sůl
                                                               perlivá voda                olej na smažení
                                                               olej na smažení             citron

                                                               Tresku nakrájejte na menší� filety, osolte a obalte v hladké mouce.
                                                               Pak  připravte  těstí�čko.  Hladkou  a  rýžovou  mouku  smí�chejte,
                                                               přidejte  sodu  a  postupně  přilévejte  perlivou  vodu  a  mí�chejte,
                                                               dokud  nevznikne  těstí�čko  na  obalení�  ryby.  Filety  pak  obalte
                                                               a  smažte  v  rozpáleném  oleji  dozlatova.  Přebytečný  olej  nech-
                                                               te  okapat  na  ubrousku.  Brambory  oloupejte  a  nakrájejte  na
                                                               hranolky,  které  pomalu  uvařte  v  osolené  vodě.  Pak  brambory
                                                               osušte a smažte v rozpáleném oleji také dozlatova.
                                                               Podávejte s citronem.

                                                                                                                35
   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40