Page 35 - Magazín JIP Potraviny
P. 35
Fish and Chips
500 g bílé tresky sůl
Těstíčko: Hranolky:
70 g hladké mouky 600 g brambor typu C
+ další na obalení ryby voda
70 g rýžové mouky ocet
lžička jedlé sody sůl
perlivá voda olej na smažení
olej na smažení citron
Tresku nakrájejte na menší� filety, osolte a obalte v hladké mouce.
Pak připravte těstí�čko. Hladkou a rýžovou mouku smí�chejte,
přidejte sodu a postupně přilévejte perlivou vodu a mí�chejte,
dokud nevznikne těstí�čko na obalení� ryby. Filety pak obalte
a smažte v rozpáleném oleji dozlatova. Přebytečný olej nech-
te okapat na ubrousku. Brambory oloupejte a nakrájejte na
hranolky, které pomalu uvařte v osolené vodě. Pak brambory
osušte a smažte v rozpáleném oleji také dozlatova.
Podávejte s citronem.
35

