Page 32 - Magazín JIP Potraviny
P. 32

pečený halibut
                                                                 s rajčaty







































                                           Pečený halibut s rajčaty

            2 filety z halibuta, 400 g menších rajčat (příp. cherry rajčat), 2 lžíce vývaru, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje,
                                 1 lžíce citronové šťávy, pár snítek tymiánu, čerstvě mletý pepř a sůl


          Rajčata opláchněte a vložte do pekáčku společně s prolisovaným nebo nakrájeným česnekem, dvěma lží�cemi oleje, tymiánem, poté
          je osolte, opepřete a promí�chejte. Vložte je do trouby předem vyhřáté na 190 °C a nechte péct zhruba deset minut. Halibuta potřete
          olejem, osolte, opepřete a přidejte do pekáče k rajčatům. Vše podlijte trochou vývaru a citronovou šťávou. Pečte vše zhruba další� čtvrt
                                       hodinu, dokud se maso nerozpadá a je stále šťavnaté.
       32
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37