Page 32 - Magazín JIP Potraviny
P. 32
pečený halibut
s rajčaty
Pečený halibut s rajčaty
2 filety z halibuta, 400 g menších rajčat (příp. cherry rajčat), 2 lžíce vývaru, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje,
1 lžíce citronové šťávy, pár snítek tymiánu, čerstvě mletý pepř a sůl
Rajčata opláchněte a vložte do pekáčku společně s prolisovaným nebo nakrájeným česnekem, dvěma lží�cemi oleje, tymiánem, poté
je osolte, opepřete a promí�chejte. Vložte je do trouby předem vyhřáté na 190 °C a nechte péct zhruba deset minut. Halibuta potřete
olejem, osolte, opepřete a přidejte do pekáče k rajčatům. Vše podlijte trochou vývaru a citronovou šťávou. Pečte vše zhruba další� čtvrt
hodinu, dokud se maso nerozpadá a je stále šťavnaté.
32

