Page 30 - Magazín JIP Potraviny
P. 30

Ryby                                                  Zařaďte aspoň párkrát v týdnu do jídelníčku rybu
                                                                    V našich končinách je trochu zanedbáváme.
                                                                  Přitom jejich zdravotní benefity jsou nesporné.
                                                                   – z následujících receptů se určitě inspirujete.










































































                                      Treska s batátovými hranolkami


          2 filety z tresky, 2 střední batáty, 4 lžíce olivového oleje, lžička citronové šťávy, lžička mleté papriky, vločky chilli (dle chuti),
                          1 stroužek česneku (prolisovaný), sůl, čerstvě mletý pepř, cherry rajčata, celý citron

          Batáty oloupejte a nakrájejte na hranolky. V misce je smí�chejte s dvěma lží�cemi oleje, mletou paprikou, solí� a pepřem. Batáty pak
          rozložte na plech vyložený pečicí�m papí�rem a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte je zhruba půl hodiny, v polovině pečení� je
          obraťte, ať jsou opečené ze všech stran. V malé misce smí�chejte dvě lží�ce oleje, lžičku citronové šťávy, prolisovaný česnek, sůl, pepř
          a vločky chilli. Touto směsí� potřete filety tresky, položte je do pekáčku nebo na plech a pečte asi čtvrt hodiny společně s hranolkami.
                                 Podávejte ozdobené cherry rajčaty a půlkou citronu na pokapání� masa.
       30
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35