Page 30 - Magazín JIP Potraviny
P. 30
Ryby Zařaďte aspoň párkrát v týdnu do jídelníčku rybu
V našich končinách je trochu zanedbáváme.
Přitom jejich zdravotní benefity jsou nesporné.
– z následujících receptů se určitě inspirujete.
Treska s batátovými hranolkami
2 filety z tresky, 2 střední batáty, 4 lžíce olivového oleje, lžička citronové šťávy, lžička mleté papriky, vločky chilli (dle chuti),
1 stroužek česneku (prolisovaný), sůl, čerstvě mletý pepř, cherry rajčata, celý citron
Batáty oloupejte a nakrájejte na hranolky. V misce je smí�chejte s dvěma lží�cemi oleje, mletou paprikou, solí� a pepřem. Batáty pak
rozložte na plech vyložený pečicí�m papí�rem a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte je zhruba půl hodiny, v polovině pečení� je
obraťte, ať jsou opečené ze všech stran. V malé misce smí�chejte dvě lží�ce oleje, lžičku citronové šťávy, prolisovaný česnek, sůl, pepř
a vločky chilli. Touto směsí� potřete filety tresky, položte je do pekáčku nebo na plech a pečte asi čtvrt hodiny společně s hranolkami.
Podávejte ozdobené cherry rajčaty a půlkou citronu na pokapání� masa.
30

