Page 27 - Magazín JIP Potraviny
P. 27
Bramborový salát
s křepelčím vejcem
a pestem
500 g baby brambor
1 menší cibule
2 lžíce jablečného octa
12 křepelčích vajec
špetka chilli vloček
čerstvě mletý pepř
sůl
bramborový salát
s křepelčím vejcem Pesto:
a pestem velká hrst bazalky
hrst kudrnaté petrželky
50 g loupaných mandlí
100 ml olivového oleje
50 g parmezánu
2 stroužky česneku
Brambory opláchněte a uvařte ve vroucí�
vodě doměkka. Poté je slijte, vyndejte
a nechte vychladnout. Mezití�m připravte
pesto. Bazalku, petrželku, mandle, olej,
parmezán a česnek vložte do mixéru
a rozmixujte dohladka. Křepelčí� vají�čka
uvařte ve vroucí� vodě natvrdo (zhruba
tři minuty) a poté je ve studené vodě
zchlaďte. Brambory smí�chejte s cibul-
kou, pestem, jablečným octem, přidejte
na půlky překrájená křepelčí� vejce a po-
sypte chilli vločkami, pepřem a solí�.
Smažené bramborové
kostky se sýrem
2 velké brambory
lžíce mléka
sůl
čerstvě mletý pepř
sušený česnek
2 lžíce slaninových kostiček
200 g mozzarelly
1 hrnek hladké mouky
2 větší vejce
1 a ½ hrnku strouhanky smažené bramborové
lžíce sušené petrželky kostky se sýrem
olej na smažení
Brambory opláchněte a oloupejte. Nakrájejte je
na kostky a dejte vařit do osolené vody. Vařte asi
dvacet minut do změknutí�. Po dovaření� bram-
bory sceďte a rozmačkejte, přidejte k nim mlé-
ko, pepř, sušený česnek, kostičky slaniny, sůl
a vše dobře promí�chejte. Mozzarellu nakrájej-
te na menší� kostičky. Jakmile směs vychladne,
odměřte ji napří�klad naběračkou na zmrzlinu,
a vytvarujte z ní� kostku nebo kuličku, vložte do
ní� mozzarellu a přikryjte další�m dí�lem bram-
borové směsi. Takto vytvořte kostičky/kuličky
z celé hmoty. Poté je obalte ve strouhance
a smažte v rozpáleném oleji dozlatova.
Po osmažení� posypte sušenou petrželkou.
27

