Page 27 - Magazín JIP Potraviny
P. 27

Bramborový salát
                                                                                    s křepelčím vejcem
                                                                                    a pestem


                                                                                    500 g baby brambor
                                                                                    1 menší cibule
                                                                                    2 lžíce jablečného octa
                                                                                    12 křepelčích vajec
                                                                                    špetka chilli vloček
                                                                                    čerstvě mletý pepř
                                                                                    sůl
             bramborový salát
             s křepelčím vejcem                                                     Pesto:
             a pestem                                                               velká hrst bazalky
                                                                                    hrst kudrnaté petrželky
                                                                                    50 g loupaných mandlí
                                                                                    100 ml olivového oleje
                                                                                    50 g parmezánu
                                                                                    2 stroužky česneku


                                                                                    Brambory opláchněte a uvařte ve vroucí�
                                                                                    vodě  doměkka.  Poté  je  slijte,  vyndejte
                                                                                    a nechte vychladnout. Mezití�m připravte
                                                                                    pesto. Bazalku, petrželku, mandle, olej,
                                                                                    parmezán  a  česnek  vložte  do  mixéru
                                                                                    a rozmixujte dohladka. Křepelčí� vají�čka
                                                                                    uvařte ve vroucí� vodě natvrdo (zhruba
                                                                                    tři  minuty)  a  poté  je  ve  studené  vodě
                                                                                    zchlaďte.  Brambory  smí�chejte  s  cibul-
                                                                                    kou, pestem, jablečným octem, přidejte
                                                                                    na půlky překrájená křepelčí� vejce a po-
                                                                                    sypte chilli vločkami, pepřem a solí�.




        Smažené bramborové
        kostky se sýrem

        2 velké brambory
        lžíce mléka
        sůl
        čerstvě mletý pepř
        sušený česnek
        2 lžíce slaninových kostiček
        200 g mozzarelly
        1 hrnek hladké mouky
        2 větší vejce
        1 a ½ hrnku strouhanky                          smažené bramborové
        lžíce sušené petrželky                          kostky se sýrem
        olej na smažení

        Brambory opláchněte a oloupejte. Nakrájejte je
        na kostky a dejte vařit do osolené vody. Vařte asi
        dvacet minut do změknutí�. Po dovaření� bram-
        bory sceďte a rozmačkejte, přidejte k nim mlé-
        ko,  pepř,  sušený  česnek,  kostičky  slaniny,  sůl
        a vše dobře promí�chejte. Mozzarellu nakrájej-
        te na menší� kostičky. Jakmile směs vychladne,
        odměřte ji napří�klad naběračkou na zmrzlinu,
        a vytvarujte z ní� kostku nebo kuličku, vložte do
        ní�  mozzarellu  a  přikryjte  další�m  dí�lem  bram-
        borové směsi. Takto vytvořte kostičky/kuličky
        z  celé  hmoty.  Poté  je  obalte  ve  strouhance
        a smažte v rozpáleném oleji dozlatova.
        Po osmažení� posypte sušenou petrželkou.


                                                                                                                27
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32