Page 24 - Magazín JIP Potraviny
P. 24

Irský bramborový koláč


              1 balíček listového těsta, 4 větší brambory, ¼ hrnku másla, 400 g slaniny, 1 cibule, ½ hrnku zelené natě z cibulky,
            ¾ smetany ke šlehání, lžička soli, ½ lžičky pepře, hrst krájeného kopru, ½ hrnku strouhaného sýru, zakysaná smetana

          Těsto rozválejte do placky a vložte do vymazané koláčové formy, okraje seří�zněte podél kraje. Brambory oloupejte a nakrájejte na
          velmi tenké plátky, propláchněte a dejte stranou. Troubu předehřejte na 180 °C. Na větší� pánev dejte máslo a slaninu, kterou opečte
          dokřupava. Na pánev pak přidejte brambory, kopr a cibuli. Mí�chejte, dokud se brambory neobalí� ve výpeku ze slaniny. Celou směs
          osolte a opepřete a nechte zhruba pět minut restovat. Na připravené těsto přesypte celou směs a na ni navrstvěte nasekanou zelenou
                    cibulku, strouhaný sýr a vše zalijte smetanou. Pečte zhruba 30–45 minut, dokud brambory nezezlátnou.

















































                    irský bramborový
                    koláč


















       24
   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29