Page 23 - Magazín JIP Potraviny
P. 23

dýňové
                                  koláčky
























































                                            Podzimní dýňové koláčky

                            Těsto: 1 a ¼ hrnku hladké mouky, 7 lžic změklého másla, špetka soli, ¼ hrnku vody
        Náplň: ½ hrnku dýňového pyré, 3 lžíce krupicového cukru, lžíce mleté skořice, ¼ lžíce mletého zázvoru, špetka muškátového oříšku,
                                         špetka mletého hřebíčku, 2 lžíce mléka, 2 větší vejce
                                               Na dokončení: 1 smetana ke šlehání

        V mí�se smí�chejte mouku, máslo a sůl. Prsty vytvořte drobenku, do které přilijte vodu a vytvořte kompaktní� těsto. To pak nechte odležet
        v lednici. Všechny ingredience na náplň smí�chejte a vyšlehejte. Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto vyndejte z lednice a vyválejte do placky.
        Z ní� pak vykrájejte deset koleček, která vložte do forem na muffiny a prsty přitlačte ke dnu a okrajům. Náplň nalijte na těsto a koláčky vložte
        do vyhřáté trouby. Pečte je zhruba deset minut, poté snižte teplotu na 170 °C a pečte další�ch deset minut. Po dopečení� nechte koláčky zcela
                              vychladnout. Před podávání�m vyšlehejte smetanu do šlehačky a koláčky ozdobte.
                                                                                                                23
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28