Page 23 - Magazín JIP Potraviny
P. 23
dýňové
koláčky
Podzimní dýňové koláčky
Těsto: 1 a ¼ hrnku hladké mouky, 7 lžic změklého másla, špetka soli, ¼ hrnku vody
Náplň: ½ hrnku dýňového pyré, 3 lžíce krupicového cukru, lžíce mleté skořice, ¼ lžíce mletého zázvoru, špetka muškátového oříšku,
špetka mletého hřebíčku, 2 lžíce mléka, 2 větší vejce
Na dokončení: 1 smetana ke šlehání
V mí�se smí�chejte mouku, máslo a sůl. Prsty vytvořte drobenku, do které přilijte vodu a vytvořte kompaktní� těsto. To pak nechte odležet
v lednici. Všechny ingredience na náplň smí�chejte a vyšlehejte. Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto vyndejte z lednice a vyválejte do placky.
Z ní� pak vykrájejte deset koleček, která vložte do forem na muffiny a prsty přitlačte ke dnu a okrajům. Náplň nalijte na těsto a koláčky vložte
do vyhřáté trouby. Pečte je zhruba deset minut, poté snižte teplotu na 170 °C a pečte další�ch deset minut. Po dopečení� nechte koláčky zcela
vychladnout. Před podávání�m vyšlehejte smetanu do šlehačky a koláčky ozdobte.
23

