Page 18 - Magazín JIP Potraviny
P. 18

Dýně


        &                  brambory













                                  Dvě klasiky, které v podzimním čísle nemohou chybět.
                                           Vyzkoušejte je na více způsobů...







           Dýňová polévka

           ½ dýně Hokkaidó (menší celou)
           400 ml kokosového mléka
           1 l zeleninového vývaru
           4 ks šalotky
           50 g dýňových semínek
           60 g žlutého kari
           mletý zázvor
           mletý kardamom
           2 lžíce olivového oleje
           dýňový olej


                                  �
           V hrnci rozpalte olivový olej. Šalotku nakrájejte najemno
           a zpěňte ji na oleji. Přidejte žluté kari, mletý zázvor a kar-
           damom a pět minut restujte. Do hrnce přidejte na kostky
           nakrájenou dýni a restujte další�ch pět minut. Vše zalijte
           zeleninovým vývarem a nechte vařit do změknutí� dýně.
           Jakmile  je  dýně  měkká,  přilijte  do  polévky  kokosové
           mléko, osolte a opepřete. Polévku pak dohladka rozmixuj-
           te a podle potřeby dochuťte solí� a pepřem. Na pánvi ores-
           tujte dýňová semí�nka a nechte je okapat na papí�rovém
           ubrousku. Polévku podávejte lehce pokapanou dýňovým
           olejem a posypanou dýňovými semí�nky.




       18
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23