Page 18 - Magazín JIP Potraviny
P. 18
Dýně
& brambory
Dvě klasiky, které v podzimním čísle nemohou chybět.
Vyzkoušejte je na více způsobů...
Dýňová polévka
½ dýně Hokkaidó (menší celou)
400 ml kokosového mléka
1 l zeleninového vývaru
4 ks šalotky
50 g dýňových semínek
60 g žlutého kari
mletý zázvor
mletý kardamom
2 lžíce olivového oleje
dýňový olej
�
V hrnci rozpalte olivový olej. Šalotku nakrájejte najemno
a zpěňte ji na oleji. Přidejte žluté kari, mletý zázvor a kar-
damom a pět minut restujte. Do hrnce přidejte na kostky
nakrájenou dýni a restujte další�ch pět minut. Vše zalijte
zeleninovým vývarem a nechte vařit do změknutí� dýně.
Jakmile je dýně měkká, přilijte do polévky kokosové
mléko, osolte a opepřete. Polévku pak dohladka rozmixuj-
te a podle potřeby dochuťte solí� a pepřem. Na pánvi ores-
tujte dýňová semí�nka a nechte je okapat na papí�rovém
ubrousku. Polévku podávejte lehce pokapanou dýňovým
olejem a posypanou dýňovými semí�nky.
18

