Page 16 - Magazín JIP Potraviny
P. 16

Těsto:    Oddělte bí�lky od žloutků. Z bí�lků vyšlehejte se špetkou
                  80 g polohrubé mouky   soli  sní�h,  do  kterého  zašlehejte  cukr,  žloutky,  mouku
                              8 vajec    smí�chanou s práškem do pečiva a kakao.
                 80 g moučkového cukru   Těsto rozdělte na dva dí�ly, nalijte na dva menší� plechy
                2 lžičky prášku do pečiva  a pečte při 180 °C asi čtvrt hodiny. Poté nechte korpus
                 2 lžíce kvalitního kakaa  vychladnout a připravte náplň.
                           špetka soli   Cukr  nechte  v  hrnci  zkaramelizovat  a  zalijte  ho  sme-
                                         tanou. Vše povařte, dokud se karamel nerozpustí�. Poté
                              Náplň:
                300 g krupicového cukru  jej odstavte a při občasném mí�chání� nechte vychladnout.
              250 ml smetany ke šlehání  Z mléka, žloutků a pudinku uvařte směs, kterou po vy-
                         300 ml mléka    chladnutí�  smí�chejte  s  máslem  a  opatrně  po  částech
                          250 g másla    vmí�chejte do karamelu.
                                         Na korpus pak namažte polovinu náplně, na ni položte
                    1 vanilkový pudink   druhý korpus a opět namažte náplní�.
                            5 žloutků
                                         Dezert  uložte  do  lednice  a  po  vychladnutí�  nakrájejte
                   karamelové sušenky    a ozdobte karamelovými sušenkami.


               Karamelové řezy































































       16
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21