Page 16 - Magazín JIP Potraviny
P. 16
Těsto: Oddělte bí�lky od žloutků. Z bí�lků vyšlehejte se špetkou
80 g polohrubé mouky soli sní�h, do kterého zašlehejte cukr, žloutky, mouku
8 vajec smí�chanou s práškem do pečiva a kakao.
80 g moučkového cukru Těsto rozdělte na dva dí�ly, nalijte na dva menší� plechy
2 lžičky prášku do pečiva a pečte při 180 °C asi čtvrt hodiny. Poté nechte korpus
2 lžíce kvalitního kakaa vychladnout a připravte náplň.
špetka soli Cukr nechte v hrnci zkaramelizovat a zalijte ho sme-
tanou. Vše povařte, dokud se karamel nerozpustí�. Poté
Náplň:
300 g krupicového cukru jej odstavte a při občasném mí�chání� nechte vychladnout.
250 ml smetany ke šlehání Z mléka, žloutků a pudinku uvařte směs, kterou po vy-
300 ml mléka chladnutí� smí�chejte s máslem a opatrně po částech
250 g másla vmí�chejte do karamelu.
Na korpus pak namažte polovinu náplně, na ni položte
1 vanilkový pudink druhý korpus a opět namažte náplní�.
5 žloutků
Dezert uložte do lednice a po vychladnutí� nakrájejte
karamelové sušenky a ozdobte karamelovými sušenkami.
Karamelové řezy
16

