Page 15 - Magazín JIP Potraviny
P. 15

arašídový
                                                                                          cheesecake



































                                              Arašídový cheesecake

                                Korpus: 220 g máslových sušenek, 100 g másla, 50 g pražených arašídů
                     Náplň: 600 g krémového sýru, 3 vejce, 110 g smetany ke šlehání, 100 g cukru, lžíce citronové šťávy
                 Arašídový karamel: 100 g smetany ke šlehání, 150 g cukru, 70 g másla, 100 g pražených arašídů, špetka soli

        Máslové sušenky a araší�dy na korpus rozmixujte, přidejte rozehřáté máslo a dobře promí�chejte. Hmotu natlačte na dno menší� dortové formy,
        a to i do okrajů. Korpus dejte na 10 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C. V mí�se smí�chejte krémový sýr s cukrem. Poté přidejte vejce,
        citronovou šťávu a smetanu a vše opět dobře promí�chejte do hladké hmoty. Tu nalijte na připravený korpus a dejte péct do trouby (formu
             vložte na plech s trochou vody) na 50–70 minut. Poté troubu vypněte, pootevřete a nechte cheesecake ještě dvacet minut dojí�t.
        Pak nechte dort úplně vychladnout. Pro pří�pravu araší�dového karamelu vsypte do hrnce cukr a nechte zkaramelizovat (cca 4–7 minut do
        zlaté barvy), poté stáhněte plamen a přilijte ohřátou smetanu, za stálého mí�chání� vytvořte hladkou hmotu a odstavte z plotny. Do karamelu
        pak vmí�chejte máslo a přisypte araší�dy a špetku soli. Nechte vychladnout. Poté karamel nalijte na cheesecake a celý dezert vložte alespoň
                                                   na čtyři hodiny do lednice.
                                                                                                                15
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20