Page 14 - Magazín JIP Potraviny
P. 14

Čokoládový koláč
          s karamelem
          a pekanovými ořechy


          Korpus:
          100 g hladké mouky
          200 g hořké čokolády
          150 g másla
          130 g třtinového cukru
          3 vejce
          špetka soli
          Krém:
          250 g mascarpone
          200 ml smetany ke šlehání
          2 lžíce moučkového cukru
          pár kapek vanilkového extraktu

          Na ozdobení:
          karamelová omáčka
          hrst pekanových ořechů


          Troubu předehřejte na 170 °C. Ve vodní� lázni rozpusťte
          čokoládu s máslem. Do té vmí�chejte cukr a postupně
          i  vejce.  Nakonec  zapracujte  mouku  a  sůl  a  vytvořte
          hladké těsto. To vlijte do vymazané a vyložené dortové
          formy a pečte 25–30 minut, dokud není� povrch pevný,
          ale vnitřek lehce vláčný. Koláč pak nechte vychladnout
          a připravte krém. Šmetanu vyšlehejte do šlehačky.
          V mí�se smí�chejte mascarpone, moučkový cukr a va-
          nilkový extrakt. Poté do krému jemně vmí�chejte šle-
          hačku. Na vychladlý korpus rozetřete krém, který po-
          kapejte karamelovou omáčkou a ozdobte pekanovými
          ořechy. Koláč vložte alespoň na hodinu do lednice, aby
          se chutě propojily.












                                               čokoládový koláč
                                               s karamelem
                                               a pekanovými ořechy























       14
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19